Kako dijete pripremiti za školu?

Jedno od čestih pitanja koje roditelji postavljaju je „Treba li dijete znati čitati prije polaska u školu?“ Odgovor saznajte u nastavku.

Pročitaj više…

Razvoj govorno-jezičnih vještina – korak po korak

Razvoj komunikacijskih i govorno-jezičnih vještina počinje od samog djetetovog rođenja. Kako bi taj razvoj trebao izgledati, prateći kronološku dob djeteta saznajte u nastavku.

Pročitaj više…

Razvoj grafomotoričkih vještina

Grafomotorika je motorička aktivnost koja se odnosi na držanje olovke i pisanje. Definicija je  jednostavna, ali razvoj ove vještine složeni je zadatak koji ovisi o razvoju i sazrijevanju   motoričke kontrole, te odnosu između vizualno- motoričke koordinacije i kognitivnih funkcija.

Pročitaj više…

Razvoj pažnje

Kako se razvija pažnja kod djece i na koji način ju možete poticati. Pročitajte zanimljiv tekst u nastavku.

Pročitaj više…

Kako prepoznati prve znakove poremećaja iz spektra autizma?

Rani znakovi koji upućuju na poremećaj iz spektra autizma mogu se uočiti u prve dvije godine života. Saznajte koji su to znakovi kako biste reagirali na vrijeme.

Pročitaj više…

Dječja govorna apraksija

Sve je veći broj djece s dijagnozom dječje govorne apraksije. Radi se o poremećaju kod kojega djeca znaju što žele reći, ali zbog teškoća planiranja i koordinacije pokreta mišića i dijelova tijela koji sudjeluju u govornoj produkciji, kvaliteta govora je narušena. Saznajte kako prepoznati DGA i kako reagirati?

Pročitaj više…

Rani znakovi disleksije

Disleksija je poteškoća s kojom se mnoge obitelji prvi put susreću početkom formalnog školovanja djeteta. Kada govorimo o disleksiji govorimo o jednoj od specifičnih teškoća u učenju. Važno je razumijeti da disleksija ne nastaje kada dijete krene u školu, već određeni problemi u jeziku postoje i mogu se uočiti ranije.  Saznajte koji su to znakovi!

Pročitaj više…

Trebate pregled?

Rezervirajte termin